INTENSIUS

4 desembre 2013:

El cos de la dona, una eina per a la visualització i l’empoderament vers de les violències de gènere.

Taller participatiu amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

imatge facebook

La violència de gènere és una violència estructural, ancorada en la nostra cultura i educació, que adopta formes diverses, moltes d’elles no sempre visibles perquè han estat assimilades a la nostra manera de viure en societat.

En aquest taller realitzarem un recorregut figurat pel cos de la dona per desvetllar les diverses empremtes que va deixant la violència sexista i de com afecten a la nostra vida.

Als ulls de la dona, per exemple, trobarem les construccions socials que defineixen la bellesa i els estereotips, generant exclusions i judicis contra les persones. Al ventre parlarem del menyspreu professat cap a la capacitat creadora i emprenedora de les dones, privant-les d’exercir el seu dret com a veritables protagonistes en determinades esferes de la vida social.

Així anirem viatjant pel cor, els llavis, les mans, els peus…i arribarem també al sexe, on tractarem les manifestacions més directes i visibles d’aquesta violència sobre les dones.

Per fer aquest recorregut simbòlic utilitzarem materials gràfics i literaris (poemes, articles, imatges publicitàries, pintures, fotografies) que ens serviran de suport per a l’anàlisi i la reflexió col·lectives.

Es planteja com una activitat dinàmica i participativa. Es crearà el clima adequat per tal de promoure les aportacions del públic, amb l’objectiu final d’arribar conjuntament a propostes de canvi empoderadores, que donin una mica més de llum a la lluita contra la violència sexista.

Data: 4 desembre 2013

Lloc: Sala de premsa del Camp de Futbol de Can Misses.

Horari: de 18h a 20h

Inscripció: GRATUITA. Places limitades. Enviar dades personals (nom, edat, telèfon, correu) asocdonesprogressistes@yahoo.es.

Dinamitza : El Xiringuito, Teatre i Comunitat .

Organitza: Associació de Dones Progressistes d’Eivissa.

 

VIOLÈNCIA ESTRUCTURAL I SEXISME:

UNA MIRADA A TRAVÉS DEL TEATRE .

Del 14 octubre al 16 desembre 2013

escoces_con_dudas

La paraula, les imatges, el llenguatge corporal, la publicitat i fins i tot l’ús que fem dels espais i dels objectes influeixen en la construcció social dels arquetips de gènere.

Aquest fenomen respon a unes estructures molt ancorades en la nostra societat i ha desvirtuat al llarg dels segles la manera de concebre’ns com a dones i homes.

El constructe dels gèneres condiciona les nostres perspectives de desenvolupament personal i les relacions amb el nostre entorn, carregant-les d’estereotips i prejudicis i donant lloc a situacions de violència sexista, de les quals no sempre en som conscients.

Fer front a la violència de gènere requereix d’una anàlisi de la violència estructural que la sustenta.

Amb aquest taller volem oferir un espai on analitzar col·lectivament la influència dels diferents llenguatges i codis socials en la creació dels rols de gènere. Mitjançant tècniques de Teatre Social i partint de les nostres experiències vivencials, treballarem primer per ser més conscients de la nostra posició real dins l’engranatge de la violència sexista, i a partir d’aquí, anar definint els passos necessaris per construir a una realitat social més igualitària i alliberadora.

Organitzat per Associació de Dones Progressistes d’Eivissa.

 Dates: 14 octubre al 16 desembre

Horari: dilluns de 18:30h a 20:30h

Lloc: Sant Jordi de Ses Salines (sala situada sota la plaça del poble)

Preu: 25 € ( gratuït per sòcies i socis )

Inscripcions als correus: asocdonesprogressistes@yahoo.es / elxiringuito.tc@gmail.com

Seminaris teatrals Febrer 2013:

cursos feb2013 con improibiza

Organitzats per: Improibiza

Amb la col.laboració de: Asociación Cultural Argentino Balear y El Xiringuito Teatre

EL LLENGUATGE CONSTRUEIX VIDA.

Taller de creació teatral col·lectiva: del 16 Octubre al 18 Desembre 2012 .  

foto taller donesLes paraules i les construccions lingüístiques que utilitzem cada dia per comunicar contenen múltiples significats i connotacions.  Amb elles anem establint la nostra manera de veure el món, de pensar, de projectar, d’idealitzar, d’actuar i, fins i tot, d’emocionar-nos i de sentir.

El llenguatge construeix vida. Però no tots els missatges continguts en la paraula ens són evidents. Molts d’ells estan tan immersos en la nostra cultura i educació, que els emetem sense qüestionar-los. Això ens porta a crear realitats i patrons equivocats, relacions  no igualitàries i comportaments sexistes, limitant la llibertat de les dones i els homes i generant estereotips que ens allunyen de la diversitat.

En aquest taller et convidem a repensar els estereotips socials i els ancoratges emocionals amb els què carreguem el principal instrument de la nostra comunicació. Volem posar el llenguatge verbal entre interrogants, portar-lo al cos i a la nostra experiència vital. El de-construirem col·lectivament a través del teatre i l’expressió creativa per transformar-lo en un altre que ens permeti obrir la mirada i imaginar altres realitats més inclusives i alliberadores.

Impartit per: El Xiringuito, Teatre i Comunitat .

Organització: Associació de Dones Progressistes d’Eivissa, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vila.

Dates: 16 octubre – 18 desembre

Horari: dimarts de 19 a 21h        

Lloc:  Associació Espanyola Contra el Càncer (c/ Josep Zornoza Bernabeu, 5)

Inscripcions :

–  Preu del curs: 20 € no sòcies/socis i 10 € sòcies/socis

–  Es pot recollir el full d’inscripció a:  la seu de l’ Associació Espanyola Contra el Càncer (matins), descarregar-ho al facebook a Associació De Dones Progressistes d’Eivissa  o demanar-ho al correu electrònic  asocdonesprogressistes@yahoo.es.

  El full s’ha de lliurar abans del 12 d’octubre a la seu de l’ Associació Espanyola Contra el Càncer:  a les oficines (matins) o a la bústia (tardes).

Taller formatiu en tècniques de Teatre-Fòrum: 7 Març – 4 Abril 2012

El Teatre Fòrum és una tècnica dins del Teatre de l’Oprimit, creada per Augusto Boal, on l’objectiu principal és posar en debat una situació conflictiva amb la finalitat de crear estratègies col.lectivament per enfrontar-s’hi de forma més efectiva. 
Transformar l’acció dramàtica és imaginar i projectar la transformació social.

teatro foro-asambleaDirigit a: persones adultes amb formació teatral o no.

Docents: Mireia Salazar i Beatriz de Astorza

Dates :del 7 de març fins al 4 d’abril
Horari: dimecres, de 18:00h a 21:00h.  Preu: 40 euros

Lloc: Col.legi Públic Es Pratet (Al costat del Multicines de Vila)

Inscripcions : elxiringuito.tc@gmail.com     654419056/645641398

Educar la Sensibilitat Social mitjançant el Teatre  : 14-15 Gener 2012

Dirigit a:

Tota persona interessada en el treball amb col.lectius socials i en  integrar el teatre com a eina de consciència i transformació social (treballadors i educadors socials, artistes, pedagogs,psicòlegs, mestres,etc.)

Horari:  10:00-14:00 i 16:00-20:00  (16h)

Preu: 80 euros

Lloc: CEIP ES PRATET  (c/ Es Cubells, s/n . parking del multicines.Eivissa)

Impartit per: 

CHUSA PÉREZ DE VALLEJO  (http://www.losultimosteatro.com/)  Actriu, psicopedagoga, mestra i intèrpret de L.S.E.    

Descripció del curs:

La propuesta surge después de realizar varias experiencias, desde diferentes métodos y pedagogías, que nos han hecho descubrir la multitud de posibilidades que nos ofrece el teatro como vía educativa.

A partir de ahí el Teatro de la Escucha ha ido sistematizando y desarrollando una serie de sistemas y metodologías educativas empleando el teatro y el juego teatral como herramienta de diálogo y desarrollo.

El Teatro nos permite llevar a cabo de una forma dinámica la capacidad creativa personal y de grupo, de manera integral y ordenada, descubriéndonos artistas.

Contenidos: 
1.    Frente a la educación del sistema… Actitudes.
2.    El baúl mágico: Leer creativa y colectivamente la realidad.
3.    Experiencias de la puerta azul: Temas sociales.
4.    Contra-Goliat.
5.    Organizar un taller educativo.
6.    Teatro encuentro.

El taller se imparte de forma vivencial de tal manera que iremos aprendiendo los sistemas al mismo tiempo que los realizamos combinando teoría y práctica, filosofía y técnica. Se recomienda asistir con ropa cómoda.

Inscripcions : http://www.losultimosteatro.com/index.php/menu-castellano-contacto

Consultes : 667 85 12 13 (Chusa), 654419056 (Bea)

A %d bloguers els agrada això: