FORMACIÓ

Transmetre coneixements 

Intercanviar experiències

Multiplicar les possibilitats de transformar

Perquè, com deia Augusto Boal, “el teatre és un assaig per a la vida”

 

EL TEATRE COM A EINA D’INTERVENCIÓ SOCIAL I EDUCATIVA (EIVISSA, abril-maig 2015)

cartell uib 5

 

“EL TEATRE COM A EINA D’INTERVENCIÓ SOCIAL A L’ÀMBIT EDUCATIU”

CRP D’EIVISSA (2011-2012)

Curs de formació per als docents de l’illa d’Eivissa, en col.laboració amb el Centre de Recursos del Professorat (CRP).

La finalitat d’aquest curs era donar a conèixer als professors i  professores, mestres, educadors i educadores les principals tècniques del Teatre d’Intervenció Social i els seus fonaments   metodològics, per tal que poguessin posar-les en pràctica en el desenvolupament d’un projecte creatiu amb el seu grup d’alumnes.

Continguts:

A)Fase presencial (15h): Durant aquesta primera fase del curs els participants reben una formació teòrica-pràctica i són orientats en el procés de disseny delseu propi projecte.

-Introducció a la metodologia de treball

-Tècniques per començar a fer feina amb el grup.

-Tècniques principals del Teatre per a la Intervenció Social.

-Orientacions per triar el tema o objectius de treball amb el grup.

-Mostra d’intervencions fetes amb diferents col·lectius.

B)Fase tutoritzada en centres (15h): Desenvolupament d’un projecte creatiu propi amb el seu grup d’alumnes. Aquesta fase va comptar amb la tutorització per part de les dinamitzadores del curs, la qual es portà a terme via online i mitjançant visites concertades als centres de treball dels docents.

 

TALLER FORMATIU EN TÈCNIQUES DE TEATRE FÒRUM (EIVISSA, març-abril 2012)

El Teatre Fòrum és una tècnica dins del Teatre de l’Oprimit, creada per Augusto Boal, on l’objectiu principal és posar en debat
una situació conflictiva d’interès comú a través d’una obra teatral. La  representació de la peça es realitza amb la finalitat de cercar estratègies col.lectivament amb el públic, el qual farà les seves aportacions mitjançant l’acció en escena. És a dir, es convida als espectadors a sortir a l’escenari per transformar la situació presentada, tot crecant una alternativa al conflicte i convertint-se així en espectactors.

Aquest taller, en el que participaren un total de 14 persones (amb experiència i sense ella) es desenvolupà a un espai cedit del CEIP Es Pratet durant els mesos de març i abril de 2012.

Durant el procés varen aprendre les tècniques teatrals i els fonaments filosòfics d’aquesta metodologia i finalment es formà un grup de creació que actualment està treballant en la construcció d’una obra de teatre-fòrum.

SEMINARI D’INTRODUCCIÓ AL TEATRE SOCIAL PER AL PROFESSORAT

CEP CAN GUERXO (oct 2010)

Curs  intensiu de 5 hores realitzat al CEP Can Guerxo (Sant Jordi, Eivissa).  L’objectiu del seminari era donar a conèixer als professorat del centre la utilitat dels fonaments i tècniques del Teatre d’Intervenció Social en la pràctica de tasca docent. Aquestes metodologies suposen una valuosa eina que permet ampliar el ventall de recursos pedagògics i enriqueix la comunicació amb l’alumnat.

 

A %d bloguers els agrada això: